В очакване на премиерата на драматичния сериал – антология “The Terror: Безчестие“ Кои са героите в премиерния сериал “The Terror: Безчестие“

От 15-ти август по AMC

Продукцията “The Terror: Безчестие“ е продължение и втори сезон на сериала – антология „Ужас“/“The Terror“, която зрителите на AMC гледаха през 2018 г. и която дава възможност на AMC да демонстрира уникален подход към формата на антологията. Първият сезон беше свързан с конкретно историческо събитие, като към него беше прибавен елемент на ужас. Вторият сезон пресъздава драматично едно от най-страховитите и важни събития на 20-ти век.

След японското бомбардиране на Пърл Харбър през 1941 г. американците от японски произход са лишени от свобода – без обвинения, без съдебен процес… От 1942 до1945 година над 122 000 американци от японски произход са били прокудени от домовете си и затворени в общо 10 концентрационни лагера от американското правителство (общо 1862 души умират в тези лагери), само заради мястото, където са били родени те или техните предци.

Miki Ishikawa as Amy Yoshida, Hira Ambrosino as Fumiko Yoshida – The Terror _ Season 2 – Photo Credit: Ed Araquel/AMC

Сериалът е един от първите, които представят в такъв широк план интернирането на американците от японски произход в САЩ – показвайки автентично пресъздадени по своя обхват и мащаб следвоенни лагери.

Действието в “The Terror: Безчестие“ се развива по време на Втората световна война и се фокусира върху серията от тайнствени събития и странни смъртни случаи, наблюдавани сред една японско-американска общност, и пътешествието на един млад мъж, което има за цел да разбере причината за тези събития и да се пребори с онези, които са отговорни за тях.

Сериалът показва съдбата на Честър Накаяма и неговите приятели и семейство от остров Терминал, Калифорния, които са преследвани от американското правителство, но се борят и със свръхестествени сили, които застрашават бъдещето им…

Честър Накаяма

В ролята Дерек Мио

Честър е роден в САЩ американец от японски произход от остров Терминал, Калифорния. Честър се оказва уловен в капан между островната японска общност, в която е израснал, и живота си на стопроцентов 22-годишен американец. Той е горд и упорит млад мъж, който се надява един ден да напусне своя “малък остров” и да пътува из страната като фотограф на списание „LIFE“. По време на първия епизод връзките на Честър и животът му в общността са подложени на изпитание от екстремни, променящи живота обстоятелства. Реакцията на Честър спрямо тези събития го повежда на коварно пътуване, което го кара да разбере какво значи да бъдеш американец и мъж.

Нобухиро Ямато (Ямато-сан)

В ролята Джордж Такеи

Ямато сан е 80-годишният старейшина на остров Терминал. Един от първите японо-американци, заселил се на това място като рибар. Историите за миналата му слава се носят и в сегашната му роля — тази на пиперлив разказвач и почетен офицер на кораба на Хенри. Възрастта на Ямато-сан носи връзката със старите традиции на тези японски имигранти, връзка, която придобива все по-голямо значение с разкъсването на общността.

Луз Ойеда

В ролята Кристина Родло

Луз е мексикано-американка, която живее в Бойли Хайтс, Лос Анжелис, със своя брат и овдовелия си баща. Тя посещава Държавния колеж на Лос Анжелис, където учи за медицинска сестра и там среща Честър, който учи фотография. Както се споменава в първия епизод, отдавнашното намерения на нейното семейство е тя да стане медицинска сестра – план, на който тя не е съпротивлявала, докато не среща Честър. Връзката й с Честър отначало е малък акт на съпротива, но пътешествието, което Луз прави в крайна сметка, я кара да открие в себе си дълбока решимост и героична смелост.

Хенри Накаяма

В ролята Шинго Усами

Хенри, бащата на Честър, е японски имигрант в САЩ. Въпреки че, според него, той е “само прост рибар”, Хенри – един от шестте японо-американци от общността, който притежава кола, е популярна фигура наостров Терминал. Той е дошъл в Америка, за да осигури по-добър живот на семейството си, в което е успял, макар да е заплатил това с много страдания. Въпреки това, Хенри обича тази страна, но скоро вярата му в Америка ще бъде подложена на изпитание.

Асако Накаяма

В ролята Наоко Мори

Асако, майката на Честър, идва при Хенри като “невеста по снимка” в резултат на уреден брак между двете страни по снимки, изпратени до Америка. Асако уважава дълбоко традициите на японската култура, но това преклонение носи със себе си и склонност към суеверие. С нарастване на напрежението в дома и общността Асако се опитва с всички сили да играе ролята на обединяващо звено.

Юко Танабе

В ролята Кики Сукезане

За Юко Танабе не може да се каже много, или поне ние не знаем много. Но тя играе централна роля в съдбата на Честър и на останалите жители на остров Терминал.

Ейми Йошида

В ролята Мики Ишикава

Ейми е от семейство Йошида – най-близките приятели на Накаяма наостров Терминал. Подобно на Честър, тя се смята повече за американка, отколкото за японка — в началото на историята тя дори излиза с бял мъж от близката морска гара. С развитието на действието патриотизмът на Ейми е подложен на изпитание, когато тя става обект на все по-голяма несправедливост от страна на правителството и тези, които упражняват неговата власт.

The Terror: Безчестие” е продукция на AMC Studios, продуцирана от Scott Free, Emjag Productions и Entertainment 360. Сериалът е съвместно дело на изпълнителните продуценти Александър Ву (“Истинска кръв“) и Макс Боренщайн (“Конг: Островът на черепа“, “Годзила“). Ву изпълнява и функциите на шоурънър. Освен тях изпълнителни продуценти са Ридли Скот, Дейвид В. Зукър, Александра Милчан, Скот Ламбърт, Геймън Касиди и Джордън Шийрън.

Снимки: Ed Araquel/AMC

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial