NATIONAL GEOGRAPHIC, В ПАРТНЬОРСТВО С P&G, ИЗСЛЕДВА ЕДНО ГЛОБАЛНО ДВИЖЕНИЕ С ДОКУМЕНТАЛНАТА ПОРЕДИЦА „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА: „GLOBAL CITIZEN“

A weaver watches and Becky G makes dyes. (National Geographic)

Мултиплатформената продукция е водена от звезди активисти, застъпници за промяна и творци на обществените норми

Документалната поредица в шест части е с премиера на 07.09. от 22:55 часа и има за цел да насърчи търсенето на решения за най-наболелите глобални проблеми, засягащи човечеството

В поредицата участват творци като Хю Джакман, Комън, Ъшър, Рейчъл Броснахан, Гейл Кинг, Бонанг Матеба, Дарън Крис, Фарел Уилямс, Узо Адуба, Беки Джи и Приянка Чопра Джонас

София„ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА: GLOBAL CITIZEN – документалната поредица в шест части на National Geographic и Procter & Gamble, копродуцирана от Global Citizen и RadicalMedia, ще се излъчи премиерно на 07.09. от 22:55 часа.

ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА е мултиплатформено творческо партньорство и документална поредица в шест части, подкрепена със съдържание от National Geographic в социалните, дигитални, линейни и печатни комуникационни канали на бранда. Продукцията ще привлече вниманието към теми като крайната бедност, проблемите с устойчивото развитие и неравноправието, за да мобилизира гражданите на света да потърсят значима и трайна промяна чрез платформата Global Citizen.

Всеки епизод разглежда различен проблем, свързан с причините за крайната бедност и проследява специфична кампания на Global Citizen и организаторите, говорителите, активистите, дейците и хората, чийто живот се променя. Темите на епизодите включват мерки за изкореняване на крайната бедност, премахване на паричните гаранции, елиминиране на бариерите пред образованието за момичетата, финансиране на образование за деца на бежанци, борба със замърсяването с пластмаса и подпомагане за разрешаването на водната криза.

ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА ще отведе публиката от сцената на фестивала Global Citizen до предните редици на истинската промяна по цял свят, като насочи прожектора към реалните усилия за решаване на проблеми, свързани с крайната бедност. През очите на активисти като Хю Джакман, Комън, Ъшър, Рейчъл Броснахан, Гейл Кинг, Бонанг Матеба, Дарън Крис, Фарел Уилямс, Узо Адуба, Беки Джи и Приянка Чопра Джонас и през легендарния обектив на National Geographic, зрителите ще чуят историите, ще се срещнат с хората и ще станат свидетели на работата, която се върши за разрешаване на проблема с крайната бедност и за вдъхновяване на едно глобално движение.

Поредицата е заснета в Мексико, Нигерия, Перу, Филипините, Южна Африка, както и в САЩ в Калифорния, Ню Йорк, Тенеси и Вашингтон.

Партньорството ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА е резултат от споделеното обещание на National Geographic, P&G и Global Citizen да използват влиянието и публиката си, за да привлекат внимание и да вдъхновят световната общност да вземе мерки.

Повече от 10 години Global Citizen се бори с проблемите на крайната бедност чрез застъпничество и ангажираност от страна на гражданите. Също така мотивира корпорации, организации и правителства да допринесат финансово или да наложат законови промени за постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН и за изкореняване на крайната бедност до 2030 година. В същото време P&G има богат опит в използването на марките си като движеща сила за постигане на промяна и решаване на важни проблеми като образованието на момичетата, чистата питейна вода, помощта при бедствия, устойчивото развитие и борбата с неравенството. И от над 130 години National Geographic използва вдъхновяващите си кадри и разкази, за да помогне на зрителите да разберат заобикалящия ги свят и да проявят по-голяма загриженост към него.

Описание на епизодите:

Изкореняване на крайната бедност

Хю Джакман, Приянка Чопра Джонас и Беки Джи се присъединяват към кампанията на Global Citizen за насърчаване на световните лидери към налагане на законодателни мерки, които да сложат край на бедността. Джакман се подготвя за мегафестивала на организацията в Сентръл парк, а Беки Джи пътува до Мексико, за да популяризира кампанията на Global Citizen за подкрепа на бизнеси, ръководени от жени. Експерти разказват за крайната бедност по света и огромния напредък, който е постигнат за последните 20 години, за новаторските решения, които се прилагат по света, както и за усилията на P&G за диверсифициране на веригата им от логистични партньори.

Премахване на паричната гаранция

Творците и активисти Комън и Ъшър, заедно с организаторите от Global Citizen, се опитват да постигнат историческа реформа в наказателното правораздаване, като сложат край на паричната гаранция в щата Ню Йорк.

Образованието не може да чака

Носителката на „Еми“ Рейчъл Броснахан, заедно с хора от Global Citizen, прекосява границата на Перу, за да изследва образованието в страната по време на конфликти и природни бедствия. След емоционален разговор със семейства на бежанци, Броснахан и Global Citizen се завръщат в САЩ, откъдето призовават Ирландия, Великобритания и САЩ да подпомогнат с милиони долари глобалния фонд за образование по време на кризи – „Образованието не може да чака“. Експерти описват непропорционалното въздействие на природните бедствия и конфликти върху развиващите се страни и начините, по които хората и компаниите, като Tide, могат да помогнат ефективно по време на криза.

Да задържим момичетата в училище

Приянка Чопра Джонас и активистите от Global Citizen обикалят света и провеждат кампания за премахване на бариерите пред образованието за момичетата. Гейл Кинг и Бонанг Матеба събират десетки хиляди хора, за да настояват пред южноафриканското правителство да вложи 58 милиона долара за прекратяване на „period poverty“, да въведе обучение по темата за менструацията в учебните планове и да насърчи момичетата да бъдат самоуверени и да продължат образованието си. Експерти разказват за проблемите, които пречат на момичетата да получат образование в развиващите се страни и за огромния напредък, отбелязан по цял свят, като кампанията на производителя на дамски продукти Always за осигуряване на безплатни източници на информация.

Край на замърсяването с пластмаса

Фарел Уилямс се присъединява към усилията на Global Citizen да прикани правителствата, корпорациите и хората да намерят решение на кризата със замърсяването на Световния океан с пластмаса. Дарън Крис пътува до Филипините, за да стане свидетел на въздействието на кризата върху хора, живеещи в крайна бедност. Той призовава гражданите да насърчат кметовете да се посветят на усилията за едно бъдеще без отпадъци. Експерти описват непропорционалното въздействие на замърсяването върху хората от развиващите се страни и опита на марки като Head & Shoulders в решаването на проблема в световен мащаб.

Чиста вода

Звездата от „Оранжевото е новото черно” Узо Адуба се присъединява към Global Citizen в усилието да обединят милиони хора под егидата на кампанията за чиста вода и пречиствателни станции за най-уязвимите хора на планетата. Те посещават родината на родителите на Адуба Нигерия, където настояват пред губернаторите да вложат държавни средства за борба със замърсената вода и проблема с дефекацията на открито. Експерти описват ефекта на замърсената вода върху хората от развиващите се страни и решенията, прилагани по света, в това число програмата „Безопасна питейна вода за децата“ на P&G.

За National Geographic

National Geographic Partners LLC, съвместно дружество между National Geographic Society и Disney, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 131 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, съхранение и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

За Procter & Gamble

P&G предлага на потребителите от цял свят най-надеждното портфолио и най-качествените и водещи марки, сред които Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® и Whisper®. Общността на P&G включва подразделения в 70 страни по света. Посетете http://www.pg.com за последни новини и информация за компанията и марките й.

За Global Citizen

След първия фестивал Global Citizen в Ню Йорк през 2012 година, Global Citizen се превърна в една от най-големите и разпознаваеми платформи за млади хора от цял свят, които насърчават световните лидери да изпълняват задълженията си за постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН и изкореняване на крайната бедност до 2030 година. Гражданите на света вдъхновиха световните лидери да се ангажират с договори и закони, които ще донесат 37.9 милиарда долара и ще засегнат живота на 2 250 000 000 души. Организацията пренесе дейния си модел на работа в Южна Африка, Австралия, Индия, Великобритания, Германия, Белгия и Канада. Тя създаде платформа, в която активистите могат да научат всичко за проблемите, които ги вълнуват, да предприемат действия и да бъдат възнаградени.

За RadicalMedia

RadicalMedia продуцира висококачествено съдържание за всички медийни платформи. Компанията има офиси в Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон, Берлин и Шанхай. Тя е глобална медийна компания, която създава и продуцира филми, телевизионни продукции, музикални програми, реклами, бранд партньорства, интерактивен дизайн и дигитални и виртуални преживявания за всички разпространителски платформи. RadicalMedia познава отлично всеки отрасъл от творческото повествование и това си личи от спечелените награди „Оскар“, „Еми“, „Пийбоди“ и „Грами“. За далновидния си поглед към бъдещето и страстта си към иновациите RadicalMedia е наричана „неоснованата компания”. Проследете всичко за нея в Instagram и на www.radicalmedia.com.

Последвайте и ни харесайте:
fb-share-icon0
Tweet 20
loading...
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial