ProSiebenSat.1 ще остане в SD и HD на Astra

ProSiebenSat.1 Media SE подписа дългосрочен договор с HD PLUS за разпространение на своите SD и HD програми към сателитната система Astra ( 19.2 ° E ). В допълнение, офертата на HD Plus ще бъде разширена, за да включва документалния канал  kabel eins doku HD. .

Подписаният с HD PLUS договор за зрителите гарантира, че ProSieben HD, SAT.1 HD, Kabel Eins HD, sixx HD, SAT.1 Gold HD и ProSieben MAXX HD ще продължат да се гледат в HD PLUS pay-TV. В допълнение, от 17 януари 2020 г. те ще могат да гледа и kabel eins doku HD , която ще се превърне в 24-ия HD канал.

В допълнение към предоставянето на програми, HD PLUS ще осигури и нелинейно разпространение на HD съдържание, както и права за SmartTV и мобилни приложения. Това ще позволи на клиентите да се насладят на функции като незабавно рестартиране, видео библиотека и приложение за Smart TV.

В допълнение, ProSiebenSat.1, заедно с HD Plus, ще продължи да разширява разпространението на допълнително UHD съдържание.

Конкуренцията им RTL наскоро подписа споразумение за сателитна дистрибуция. RTL програмите в SD резолюция ще бъдат разпространявани чрез Astra през следващите години. За зрителите това означава, че те все още ще могат да гледат RTL SD програми безплатно.

Последвайте и ни харесайте:
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial