Azoomee и Da Vinci Media създават глобална медийна група за деца

Da Vinci Media, медийна компания, базирана в Берлин, с насоченост към детската аудитория, обяви ново обединение с компанията Azoomee със седалище в Лондон.

Da Vinci Media обслужва широка аудитория от жадни за знания зрители посредством своите телевизионни канали и цифровите си приложения. Новосъздадената обединена група събира и предлага най-голямата в света библиотека от игри и видеоклипове за деца, насочени към забавното учене. Оперирайки от името на двата бранда Azoomee и Da Vinci Kids, обединеният бизнес обслужва повече от 45 милиона абонати чрез свързани тв устройства, линейни канали и мобилни приложения в над 150 страни в цял свят. Сделката е ключова стъпка в глобалната експанзия на групата.

Дъглас Лойд, Главен изпълнителен директор, коментира: “Azoomee е разработила  високостойностна, награждавана цифрова платформа, която функционира навсякъде и на всяко свързано устройство. Радваме се да предоставим на зрителите в цял свят достъп до първокласно образователно съдържание чрез нашата технологична платформа от световна класа“ 

Естел Лойд, Главен оперативен директор, добави: “Дистрибуцията е ключов момент за нашите партньори. От съществено значение е, че тази сделка ни предоставя наистина глобална сфера на присъствие чрез дългосрочно партньорство с телекомуникационни, кабелни и сателитни оператори и обществени  телевизии, като успоредно с това присъстваме във всички големи магазини за приложения и на свързани тв устройства.“

Фердинанд Хабсбург, основател на Da Vinci Media, коментира: “Радвам се, че два водещи бранда в детското развлекателно образование са обединили силите си. Da Vinci вдъхновява деца на възраст от 6 до 11 години с програми като „Операция „Ох!, докато Azoomee привлича по-малки деца от предучилищна и в начална училищна възраст от 4 до 7 години. И двете компании залагат на любознателния начин на мислене на Леонардо да Винчи, превръщайки ученето във вълнуващо приключение.”

За българските кабелни и сателитни оператори Фердинанд Хабсбург добави: „Ние ценим високо нашето партньорство относно разпространението на телевизионния канал Da Vinci и то ще продължи както досега, като се ангажираме да Ви подкрепяме, предоставяйки иновативно образователно съдържание за деца.“

ЗА AZOOMEE

Azoomee е частна медийна компания и студио за разработка на приложения, фокусирано върху образователни развлекателни апликации за деца. Налична на свързани устройства и платформи, Azoomee предлага необятна библиотека от вдъхновяващи и провокиращи въображението телевизионни програми, които поощряват любопитството и интереса у децата. Носители на многобройни награди, номинирани от БАФТА, приложенията Azoomee също предоставят уникална селекция от изпълнени с екшън игри, главоблъсканици, пъзели и творчески дейности, за да могат децата да разширят познанията си, като същевременно се забавляват. Всичко е подбрано внимателно, така че да е безопасно за децата да го изследват на воля. 

Azoomee може да се изтегли безплатно от App Store и Google Play store и да се намери на свързани тв устройства и посредством партньорствата си с Amazon, O2, Vodafone, както и с много други платформи в цял свят.  

Facebook: https://www.facebook.com/azoomeekids/
Twitter: https://twitter.com/azoomeekids
Instagram: https://www.instagram.com/azoomeekids/

Website: www.azoomee.com

ЗА DA VINCI MEDIA

Da Vinci Media GmbH е базирана в Берлин медийна група, с насоченост към предоставянето на висококачествени телевизионни и при поискване образователни програми за любознателни умове в цял свят. Покривайки широк обхват от информационни теми, телевизионният канал Da Vinci и приложението за видео при поискване Da Vinci Kids създават безопасна и позитивна среда за по-младите зрители, в която няма каквото и да е насилие или потенциално неподходящо съдържание.  Основан през 2007 г. от Фердинанд Хабсбург, телевизионният канал Da Vinci се превърна в част от ежедневната програма за гледане в 45 милиона домакинства. Първоначално стартиран в Централна и Източна Европа и страните на ОНД, днес Da Vinci се разпространява в над 100 територии на три континента и на 19 езика.

Facebook: https://www.facebook.com/davincikidstv/

Instagram: https://www.instagram.com/davincikidstv/

YouTube: https://www.youtube.com/c/DaVinciKids

Website: https://www.davincikids.tv/

Последвайте и ни харесайте:
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial