Немско-френският културен канал Arte се готви да подобри качеството на изображението за своите зрители. През 2021 г. той възнамерява да започне излъчване в Ultra HD в 4K формат. Това произтича от 22-ия доклад на КЕФ (der Kommission zur Ermittlung des Finanzbedarfs).

 В бъдеще зрителите на Arte могат да очакват HDR на UHD „, казва в интервю за InfoDigital Кемал Гюрлюл, ръководител на технологичния отдел на Arte.

2021 г. ще бъде важна година за Arte по отношение на дистрибуцията – заедно с някои публичноправни ARD програми (Das Erste, tagesschau24, ONE, ARD alpha) ще завърши на спътник в класическа SD резолюция. Операторът възнамерява да инвестира отново в разпространението на програмата.

Очаква се Arte UHD да излъчва през сателитната система Astra при 19.2 ° изток , където Arte вече е излъчвал нередовно в 4K през демо канала UHD1 , германската HD + платформа. Първото Ultra HD съдържание във формат 2160p50 беше предложено преди почти 4 години – на 2 април 2016 г. той излъчи в 4K класическия балет „Le Corsaire“.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial