Ariane 5 с 3 сателита стартира тая вечер(обновена)

Arianespace се подготвя за следващата мисия на ракетата Ariane 5 VA253. Във вторник, 28 юли 2020 г., беше насрочен първоначално старта сега е изместен за тази вечер по същото време. Мисията ще изстреля три спътника от космодрума Куру във Френска Гвиана. Стартът ще се проведе по време на стартовия прозорец между 21:29 UTC и 22:15 UTC (т.е. от 00:29 до 01:15 българско време).

Задачата на Ariane 5 ще бъде да пусне този път сателитите B-SAT-4B, Galaxy 30 и MEV-2 по време на полет VA253.

На спътника BSAT 4B , построен от американската компания Maxar Technologies, ще бъде използван от японски BSAT на оператор за ултра-висока разделителна телевизия (UHD, 4K и 8K) в Япония, заедно със спътника BSAT-4А, направено от Maxar и в космоса. доставен от Arianespace през 2017г.

Другите два спътника на тази мисия са построени от американската компания Northrop Grumman. Сателитът Galaxy 30 ще бъде използван за разпространение и UHD излъчване и разпространение на широколентов интернет .

Последният пътник на мисията Ariane 5 ще бъде MEV-2 (Mission Extension Vehicle), изключително иновативен елемент, осигуряващ сателитни услуги, проектирани да акостират спътници в орбита, за да предоставят услуги за удължаване на живота. Първият клиент на MEV-2 ще бъде спътникът Intelsat 10-02 , който работи в орбита от 2004 г. MEV-2 ще предоставя услуги на този спътник за пет години. В момента спътникът Intelsat 10-02 работи на 1 ° W позиция , където предоставя услуги за страните от Централна и Източна Европа..

живото излъчване на старта

Актуализация: Всичко започна нормално Но 5 минути преди старта имаше 2 червени светлини и броенето беше спряно въа веремето на прозореца за изстрелване не бяха отстранени проблемите. Така старта беше отменен за 15,08 2020 разликата в прозореца е с 3 мин по-късно.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial