France 4 ще приключи година по-късно

Младежката телевизионна станция France 4 ще излъчва година по-дълго. Според първоначалните планове станцията трябваше да се затвори в неделя, 9 август 2020 г. Според сегашните доклади тя ще остане в експлоатация още 12 месеца.

Новият министър на културата Роузлин Бачелот-Наркин продължава да планира да затвори каналите на Франция на 23 август, само две седмици по-късно от първоначално очакваното.

Затварянето на France 4 и France Ô е част от плановете за публични спестявания на France Télévision, въведени за първи път през юни 2018 г. Целта е да се спестят 160 милиона евро до 2022 година.

Както и на други пазари, France Télévision е изправено пред предизвикателство да привлече аудитория, която търси съдържание при поискване. Поради това през декември миналата година тя стартира услугата Okoo, детска платформа, насочена към зрителите на възраст от 3 до 12 години.

Решението да се затвори France Ô – отвъдморски канал, излъчван в континентална Франция – не е изненадващо. Програмите на тази станция ще се показват в другите канали.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial