TivúSat преминава към MPEG-4

През декември тази година програмите на италианските медийни групи Mediaset и Sky Italia, излъчвани на безплатната сателитна услуга TivúSat, ще започнат да преминават от MPEG-2 към по-икономичния кодек MPEG-4 / H.264. TV8 и Cielo ще бъдат първите, които преминават.

От 1 декември 2020 г. първоначалната дистрибуция MPEG-2 / SD на италианските станции TV8 и Cielo ще бъде прекратена. Клиентите на TivúSat вече могат да гледат и двете станции с по-добро техническо качество – в HD резолюция в MPEG-4.

На 1 януари 2021 г. всички програми на Mediaset ще приключат в MPEG-2, с изключение на основните станции (Canale 5, Rete 4 и Italia 1). Iris, La5, Italia 2, Mediaset Extra, 20, TGCom 24, Cine 34, Boing, Cartoonito, Focus и Top Crime ще бъдат превключени в MPEG-4. Към тях ще се присъедини станцията La7d, която ще премине към HD излъчване за Нова година. Разглежда се La7 HD излъчване. SD разпределението на тази станция ще бъде изключено по-късно.

Преходът към MPEG-4 беше стартиран наскоро от филмовия канал Paramount Network Italia, който стартира едновременно разпространение на SD и HD при 13 ° изток.

Миграцията на предавателите към H.264 по сателит не е определена със закон. Това е спонтанно решение на операторите, които спазват, че е крайно време да напуснат по-стария кодек и да предложат на зрителите MPEG-4 да излъчват в HD или SD резолюция. Следователно клиентите на TivúSat с по-стари приемници скоро трябва да заменят устройството с по-ново, което ще поддържа MPEG-4 / HD, за предпочитане HEVC и 4K.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial