Японският JSTV премина към HD излъчване на 13E

Собственикът на японските телевизионни платени канали JSTV (Японска сателитна телевизия) направи промяна в разпространението на своите програми и JSTV1 JSTV2 на сателит Eutelsat Hot Bird на 13 ° Е

JSTV1, и JSTV2 вече се излъчват с по-добро техническо качество – в HD резолюция. Новото спътниково разпределение при 13 ° E се осигурява от Telespazio от юли. Първоначално програмите на новия оператор се излъчваха в MPEG-2 / SD, сега те са преобразувани в MPEG-4 / HD и аудио в AAC формат. Оригиналната MPEG-2 / SD дистрибуция в GlobeCast все още работи.

Смяната на оператора за спътниково разпределение на програмите JSTV1 и JSTV2 е причинена от напускането на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС), откъдето и досега двете програми са разпространени. Поради факта, че операторът на станцията е заинтересован да предостави сигнал на тези програми на зрителите в ЕС след края на преходния период на Brexit, който ще продължи до декември 2020 г., телевизионният оператор си осигури нова дистрибуция за ъплинк от ЕС – от италианския телевизионен оператор Telespazio.

JSTV е единствената японска телевизионна услуга в Европа, Близкия Изток, Русия и Северна Африка. Операторът предлага широка гама от японски програми 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата по двете програми JSTV1 и JSTV2, включително новини, драми, спортни и наградени филми.

JSTV1 излъчва широка гама от телевизионни програми, включително документални филми, съвременни и съвременни драми, пътешествия , история, културни програми, готварски програми, филми и комедии. JSTV2 предлага новини от Япония през целия ден. И двете станции се предлагат като платени (CA Conax). Новините се излъчват некодирани (FTA) и затова са достъпни за всички сателитни зрители.

нови технически параметри – JSTV1 HD, JSTV2 HD:• Eutelsat Hot Bird 13C (13 ° E), честота 11,179 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK, CA Conax

оригинални технически параметри – JSTV1, JSTV2:

• Eutelsat Hot Bird 13B (13 ° E), честота 12.597 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S / 8PSK, CA Conax

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial