Arabsat поръча нов спътник Badr 8

Сателитният оператор Arabsat подписа договор с Airbus Defense and Space за изграждането на нов телекомуникационен спътник Badr 8, първият сателит от седмо поколение, ще бъде изстрелян в космоса в началото на 2023 година.

Badr 8, като сателит от седмо поколение, ще се базира на новата електрическа платформа Airbus Eurostar Neo, която ще позволи използването му за изстрелване на широк диапазон от ракети.

Сателитът трябва да бъде пуснат през 2023 г. и електрическата му задвижваща система ще му позволи да достигне геостационарна орбита за 4 до 5 месеца, в зависимост от вида на използваната ракета.

Badr 8 е проектиран да бъде в орбита повече от 15 години. При стартирането спътникът ще тежи около 4500 кг и ще има мощност от 17 кВт. Badr 8 ще обхване Европа, Близкия Изток, Африка и Централна Азия.

Сателитът Badr 8 ще включва и иновативна демонстрация на оптичния капацитет за комуникация на Teleo. Капацитетът ще позволи комуникация чрез оптично предаване с много висока пропускателна способност. Целта е да се увеличи устойчивостта срещу опити за намеса на сателитни сигнали.

Teleo

Badr 8 ще работи при 26 ° E и ще предостави на клиентите капацитет в Ku и C диапазони.

– Сателитът Badr 8 ще се присъедини към нашата мрежа Badr на 26 ° изток. Badr 8 ще бъде оборудван с щироки сателитни транспондери за телевизионно излъчване, сателитни телекомуникации и услуги за обмен на информация в Ku-и C-обхвата, които ще увеличат възможностите на спътниковия флот на Арабат и ще осигурят актуализирани и разширени услуги през следващите години, засилвайки лидерството на Arabsat в Близкия изток в излъчването сателитна телевизия и сателитни телекомуникации. Инвестицията на Arabsat в Badr 8 ще достигне приблизително 300 милиона долара. Това включва стартиране, застраховка и наземна инфраструктура, каза Халид Балкхьор, председател и главен изпълнителен директор на Arabsat .

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial