МЕСЕЦЪТ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ ПО NATIONAL GEOGRAPHIC WILD СТАРТИРА С ПРЕМИЕРА НА „ЛЕОПАРДЪТ С НЕФРИТЕНИЯ ПОГЛЕД“

Toto climbing down from the top of a tree. (Beverly Joubert)

Разказана от отличения с множество награди актьор Джеръми Айрънс, „Леопардът с нефритения поглед“ е забележителна история

за първите три години от живота на млад женски леопард

(София) – National Geographic представя продукцията „Леопардът с нефритения поглед“, в която разказвач е отличеният с „Оскар“ и номиниран за „Еми“ актьор Джеръми Айрънс („Пазителите“, „Цар Лъв“). Филмът ще се излъчи премиерно по National Geographic WILD на 07.02. от 18 ч. и ще даде началото на Месеца на големите котки.

Големите котки са изправени пред сериозни предизвикателства. Шест от деветте подвида леопард са сериозно застрашени. Изчезването на много от популациите на големите котки е неизбежно поради загуба на местообитания, влошаване на околната среда и сблъсъци с хората.

Специалната едночасова продукция е от признатите по цял свят създатели на филми за големите котки, изследователи на National Geographic и съоснователи на инициативата „Големите котки“ (Big Cat Initiative), Бевърли и ДерекЖубер. Тя пренася зрителите в един идиличен рай, където камерите на National Geographic улавят историята на първите три години от живота на младия женски леопард Тото. Зрителите проследяват пътя на леопардчето с дълбоки аквамаринови очи – изключително рядка черта – и съпреживяват предизвикателствата и триумфите, докато Тото усвоява основните умения за оцеляване и постепенно съзрява.

Dereck and Beverly Joubert. (Wildlife Films)

Историята на „Леопардът с нефритения поглед“ започва с белязаното от премеждия раждане на Тото сред бушуващи наводнения в Масай Мара, Кения. Тя едва успява да избегне смъртта в първите мигове от живота си. Малкият леопард формира неразривна и необичайна връзка с майка си Фиг, доказвайки, че силата на майчинството понякога е по-могъща от природните закони. Нетрадиционният родителски подход на Фиг, да споделя територията си с малката си дъщеря, доказва, че това динамично дуо създава свои собствени правила за оцеляване. Следвайте Тото, докато тя изследва необятните възможности за приключения и израстване и същевременно усвоява основни умения като катерене, лов на плячка и избягване на постоянно съществуващата опасност от хиени.

Месецът на големите котки подчертава отдадеността на National Geographic Society към съхраняването на тези видове чрез инициативата „Големите котки“, която подкрепя полеви изследвания и усилия за тяхното опазване и съхранение на местообитанията им. В продължение на дълги години National Geographic Society повишава осведомеността за тежкото положение, в което се намират големите котки и подпомага значими усилия за опазването им по цял свят.

За инициативата „Големите котки“ на National Geographic

Инициативата „Големите котки“ си партнира с някои от водещите световни експерти по темата, финансира полеви изследвания и иновативни проекти за опазването на големите котки, за да защити тях и местообитанията им, като същевременно хвърля светлина върху предизвикателствата пред тези видове. Изследователите Бевърли и ДерекЖубер и National Geographic Society основават инициативата през 2009 г. в опит да спрат намаляването на броя им в дивата природа.

Леопардът с нефритения поглед“ е продуциран за National Geographic от Wildlife Films. Ашли Хопин е изпълнителен продуцент за National Geographic. Бевърли и ДерекЖубер са създатели и изпълнителни продуценти за Wildlife Films. Джанет Хан Висеринг е старши вицепрезидент по развитие на природонаучни продукции. Джеф Даниелс е изпълнителен вицепрезидент на глобално нескриптирано съдържание.

Какво още предстои в Месеца на големите котки:

Леопард и хиена: Необичайни съюзници“, премиера 07.02. от 19 ч.

Дневникът на един млад леопард“, премиера 07.02. от 20 ч.

Наследството на леопарда“, премиера 07.02. от 21 ч.

Сесил: Наследството на царя“, премиера 14.02. от 18 ч.

Царицата на скоростта от Серенгети“, премиера 21.02. от 18 ч.

Владетелката на Тару“, премиера 28.02. от 18 ч.

За National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC (NGP), съвместно дружество между Disney и National Geographic Society, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 132 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, опазване на околната среда и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial