Eutelsat е поръчал нов сателит Eutelsat 36D за позиция 36E

Френският сателитен оператор Eutelsat инвестира в обновяването на своя сателитен флот. Той е поръчал нов телекомуникационен спътник Eutelsat 36D от Airbus, който ще работи в ключова позиция от 36 ° E.

Позиция 36 ° E, обхващаща Африка, Русия и Европа, е ключов слот за Eutelsat и третият по важност по отношение на генерирането на общи приходи – след позиции 13 ° E (европейска сателитна система Eutelsat Hot Bird) и 7 ° W / 8 ° W (регион MENA – Близкия Изток и Северна Африка).

Понастоящем сателитите Eutelsat 36B и Eutelsat 36C ( Express AMU1 ) работят в орбитална позиция от 36 ° E и заедно осигуряват покритие за клиентите, включително Trikolor TV и NTV Plus в Русия и Multichoice и ZAP в Африка.

Изцяло електрическият сателит Eutelsat 36D ще бъде оборудван със 70 физически транспондера в обхвата Ku и на позиция 36 ° E ще замени съществуващия по-стар сателит Eutelsat 36B с подобрено покритие и зони на ефективност. Съществуващият сателит Eutelsat 36B ще бъде в края на очаквания живот в края на 2026 г.

Eutelsat 36D ще се базира на модерната платформа Airbus Eurostar Neo и съчетава капацитет и по-ефективни системи за контрол на мощността и температурата с намалено време за производство и оптимизирани разходи.

Сателитът ще бъде изстрелян през първата половина на 2024 г.

Коментирайки договора, Паскал Хомси, технически директор на Eutelsat, заяви: „ Радваме се, че отново разчитаме на един от нашите дългогодишни партньори, Airbus, да предостави този критичен спътник програма. Този нов съвременен сателит ще осигури по-добра приемственост на услугите за нашите ключови клиенти на DTH на основните пазари в Африка и Русия. 

Инфо:www.eutelsat.com/

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial