Неосат – сателитната телевизия, която се приземи на родния пазар и изстреля тв услугите на ново ниво.

Най-новият сателитен оператор на България – Неосат приключи оптимизацията на пакета си и може да се похвали с напълно завършен пакет от над 200 ТВ канала, като над 100 от тях са в HD.
Оператора, използва капацитета на спътника България Сат 1, който е позициониран на 1,9 градуса източно, разбира се на много от вас това може да не говори нищо, но в тази статия ще се опитаме да бъдем максимално полезни на лесен за разбиране език.

Говорейки за градуси можем да кажем че България ориентировъчно се намира между 23 и 27 градуса географска ширина, например ако сте в София и погледнете точно на ЮГ това е 23 тия меридиан… Ако приемем, че България Сат 1 е на 1,9е , то това значи 20 градуса на запад… Но до тук с цифрите.
Интересно впечатление правят няколко неща около Неосат. На първо място добрия подбор на тематични канали: Филми, Музика, Наука и Спорт като над половината могат да се гледат в HD качество с доста добри нива на компресия, нещо с което малко сателитни оператори могат да се похвалят изобщо. На второ място разбира се е техния приемник (устройството с което гледате), който е хибриден, което ще рече че DL510 може да работи не само като сателитен, но и като ИПТВ приемник, а също така това би дало възможност да се ползват и познати приложения като YouTube и др, както и да може да се превъртат канали и прочее, това разбира се са функции, които евентуално ще бъдат налични на по-късен етап, за сега Неосат набляга на предлагането само на Сателитна телевизия през своя сет топ бокс (приемник).

Говорейки за съдържание, няма как да не обърнем внимание на пакетите. Те са групирани в 3 основни и няколко допълнително платени. Пакет “Класик” със над 100 канала, който съдържа основните български и чужди програми, пакет “Класик Нео”, при него интересното е, че клиента може да избира между различни тематични пакети като добавки към пакет “Класик” и пакет “Премиум”, който включва над 200 канала…

Разбира се говорейки за “Оператор” всеки от нас е свикнал това да е образа бирника, който в края на всеки месец му извива ръцете и “прецаква” със скрити клаузи и такси… При Неосат нещата са малко по-различни. В договора основното, което прави впечатление на първо четене е липсата на задължителен период на таксуване. Принципа е “плащаш-гледаш”, има клауза за наем на оборудване в размер на 3 лв. на месец, като разбира се това е единственото, което бихте дължали ако да речем цяла зима не ползвате услугите на Неосат в летния си апартамент край морето или вашата вила. Друг вариант, който оператора предлага е да се закупи оборудването за 72лв, така няма да се дължи наем…. Преимущество също е възможността човек да се откаже по всяко време без наказателни такси и неустойки. Но до тук с хвалебствията…. нека кажем и малко повече за самата услуга в цифри.


Пакет Класик: 14,99 лв. (до края на Април е 10,99 лв за първите 6 месеца)
Пакет Класик Нео: 18,59лв. (до края на Април е 14,99 лв. за първите 6 месеца)
Пакет Премиум: 25,99 лв. (до края на Април е 20,99 лв. за първите 6 месеца)
Диема Екстра : 8,99 лв. ; Макс Спорт : 5,99 лв. ; Седем Осми ТВ 0,78 лв.
Наем за оборудването : 3 лв. на месец или еднократно закупуване за 72лв.
Такса за инсталация и включване: 0лв.
Такса предсрочно прекратяване на договора 0 лв.
Такса включване след спиране 0 лв.
Такса за Допълнителен приемник 3 лв. на месец или еднократно закупуване за 72лв. (до 4 към 1 договор)Говорейки за пакет, за да не потъваме в сухи цифри ще споменем и интересните неща в пакета с програми, които отличават Неосат от другите оператори.

Добър подбор на музикални програми, като освен целия пакет на МТВ, с списъка присъстват канали като : Rock TV, IConcert HD, Deluxe Lounge HD, Jukebox HD и др.

Оператора може да се похвали с богат набор канали от групата на “Mimyuni” като : WOW, Cubayo, Lolly Kids TV, Luxe & Life …. тук можем да споменем и над 10-те детски канала, както и завиден набор от филмови такива. Също така и цели 19 канала за възрастни.

Приемника работи с ново поколение хардуер, като голяма част от каналите са с HEVC (x265) компресия, така се гарантира оптималния размер и качество с минимална загуба на информация за да бъде картината ясна и бистра.

Въпреки леко забавения старт на услугата още миналата година и последвало финално стиковане на пакетите, надяваме се този обзор да ви е дал максимално полезна информация , която да помогне в разбирането и избора на телевизия. За всички водеща е цената, но за някои е важно и качеството без компромис, надяваме се да сме били полезни. Нека не забравяме, че клиента е винаги най-важния фактор във всяка една услуга.

Още информация за Неосат, както и как да подадете заявка за включване можете да намерите тук:

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial