ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА NATIONAL GEOGRAPHIC ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“, ИНИЦИАТИВА, ЦЕЛЯЩА ДА НАСЪРЧИ ХОРАТА ДА НАМАЛЯТ СВОЯ ОТПЕЧАТЪК ВЪРХУ ПЛАНЕТАТА

ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“ ще информира и приканва потребителите да надграждат научните и екологични ползи от изминалата година, чрез съдържание и изживявания, които да им помогнат да открият начини да допринесат за опазването на нашия дом

(София) Като ежегодно глобално събитие Денят на Земята обединява над 1 милиард души, които се включват в най-мащабния в света ден на инициативи с гражданска насоченост. Тази година, докато светът започва постепенно да се съвзема от пандемията, National Geographic поставя началото на „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“ – нова многогодишна инициатива, целяща да помогне на потребителите да надградят научните и екологични ползи от изминалата година, като ги насърчи да намалят отпечатъка си върху планетата.

„Изминалата година коренно промени досегашните ни представи за това какво е възможно. Наблюдавахме как с безпрецедентна скорост се разработва и разпространява за обществено ползване нова ваксина за непозната досега болест, как въглеродните емисии рязко спадат и застрашени диви популации започват да показват обещаващи признаци на възстановяване. Докато хората по света се справят с изпитанията на пандемията, милиони откриват убежище навън в природата и се свързват отново с нея“, казва Гари Нел, председател на National Geographic Partners.

„Вълнуваме се, че „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“ може да допринесе към постигната инерция, като прикани потребителите да разберат кои са заплахите за нашата планета и да си представят нови възможности.“

Чрез „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“ National Geographic цели да предложи по нещо за всеки екологично осъзнат потребител навсякъде по света, с което затвърждава отдадеността на бранда към това да мотивира потребителите си в Деня на Земята, но и след това.

Ключова част от инициативата ще бъде оригиналното съдържание на National Geographic, като емблематичните природонаучни продукции на бранда, които да задълбочат любовта към Земята, и да позволят на феновете да видят света както никога досега.

В САЩ, в навечерието на Деня за Земята, бе реализиран специален виртуален концерт, заснет основно сред природата, който използва музиката, за да чества нашата Земя и да вдъхнови хората да опазват планетата.

В редица държави, включително в България, майският брой на списание National Geographic ще е специално издание, посветено на темата за Световния океан. Корицата му ще представя дръзкия проект на фотографа и изследовател на National Geographic Брайън Скери, свързан с китовете. За първи път, заедно със статиите, в списанието са включени и съвети, които да насърчат читателите да направят малки промени в своето ежедневие и да научат как тези промени могат да спомогнат за опазването на планетата.

Тази неделя, 25.04., над 300 души ще пробягат 10-километровата отсечка на състезанието National Geographic Earth Day Run, посветено на Деня на Земята и част от ежегодния Планински Маратон Панчарево.

В подкрепа на глобалната инициатива „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“, съвместно с National Geographic, организаторите на състезанието от Спортен клуб „Бегач“ си поставят за цел да ограничат максимално своя отпечатък върху природата и са предприели следните мерки:

  • Без чаши по пунктовете – всеки участник сам ще си носи вода в предварително предоставена бутилка
  • Без пластмасови ленти за маркировка – използват се винилови флагчета за многократна употреба, които се събират
  • Без пластмасови торбички за стартовите пакети

Повече за състезанието:https://pancharevo.begach.com

Още информация за инициативата „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“ можете да откриете тук: https://www.natgeotv.com/bg/special/planet-possible

https://www.nationalgeographic.com/pages/topic/planet-possible

Вече над 133 години основната мисия на National Geographic е да събужда изследователя във всеки човек чрез провокиращи размисъл, базирани на факти истории от учени, изследователи, фотографи и кинематографисти. Като помага на хората да разберат по-добре света и своята роля в него, National Geographic цели да вдъхнови потребителите да предприемат необходимите колективни действия за опазването на нашата планета.

-###-

За National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC (NGP), съвместно дружество между Disney и National Geographic Society, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 133 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители… достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, опазване на околната среда и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial