Turksat 5A достигна позицията си на 31 градуса изток

Министърът на транспорта и инфраструктурата на Турция Адил Караисмайлоглу заяви, че комуникационният спътник Türksat 5A, е достигнал геостационарна орбита на 31 градуса изток от вчера и каза: „Тестването на Türksat 5A ще продължи месец. Нашият сателит ще започне да обслужва светът след юни. “ .

НАШАТА ЦЕЛ Е ДА БЪДЕМ ЛИДЕР В РЕГИОНА

Караисмайлоглу заяви, че искат да бъдат лидер в региона и висока стойност на марката в света с телевизионно и радио излъчване чрез сателити, достъп до интернет и други сателитни услуги с добавена стойност, както и мощта и ефективността на страната в космоса със сателитна комуникация е много важен и жизненоважен.

Караисмайлоглу, който информира, че комуникационният спътник Türksat 5A, който беше успешно изстрелян в началото на януари, продължава своето орбитално пътуване, каза:

„Нашият спътник Türksat 5A е достигнал 31 градуса на източна орбита от 3 май. Изпитванията на Türksat 5A ще продължат около месец. Нашият спътник ще започне да обслужва света след юни. Той ще включва Средиземно, Егейско и Черно море, както и Средния Запад и Южна Африка. „

Подчертавайки, че сателитът ще отведе Турция до лигата на водещите държави, използващи новия Ku-Band в телевизионното излъчване и услугите за комуникация на данни, Караисмайлоглу обясни, че Türksat 5A ще служи в областта на телевизионното излъчване и комуникация повече от 30 години благодарение на електрическа задвижваща система.

Караисмайлоглу, заявявайки, че комуникационният сателитен трафик на Турция ще се увеличи в бъдеще, „Ние се стремим да пуснем в космоса комуникационния сателит Türksat 5B, който наближава края на производствените си процеси, през 4-то тримесечие на тази година.“ .

Отбелязвайки, че Türksat 5B ще обслужва на 42 градуса изток, Karaismailoğlu заяви, че една от водещите характеристики на този спътник ще увеличи съществуващия капацитет за комуникация на данни на Türksat с 15 пъти.

Караисмайлоглу, който посочи, че Türksat 5B ще предоставя усъвършенствани услуги за комуникация на данни на сухопътни, въздушни и морски превозни средства, ще се съсредоточи върху пазара на търговски кораби и въздушен транспорт, а с Türksat 5B – целия Близкия изток, Персийския залив, Червено море , Средиземноморието, Северна и Източна Африка, Нигерия, Южна Африка и информира, че съседните държави ще бъдат в зоната на покритие.

Караисмайлоглу заяви, че производствените и интеграционни процеси на комуникационния спътник Türksat 6A, който се разработва и произвежда с национални средства, продължават интензивно и каза: „Планираме да изпратим Türksat 6A в космоса през 2022 г.“.

ИЗТОЧНИК: АА

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial