IRINN HD свободно на 13E

Държавната информационна мрежа на Ислямска република Иран излъчва с висока разделителна способност ( HDTV ) чрез сателита Eutelsat Hot Bird 13C ( 13 ° E ) от 30 май 2021 г. Каналът IRINN е превключен от SD към по-добро качество – HD резолюция. Станцията е част от IRIB мултиплекс на честота 10.775 GHz.

Сега иранците, живеещи в Европа или Северна Африка, могат да получават IRINN HD предавания, досега достъпни в Иран, наред с други неща, от наземни предаватели.

IRINN е част от държавната корпорация на Ислямска република Иран (IRIB) Broadcasting. Този целодневен канал за новини и информация непрекъснато информира зрителите за всичко, свързано с иранската политика, както и излъчва вътрешни и международни събития и новини на всеки час.

В допълнение към актуалната информация програмата е пълна със спортни материали и религиозни, научни и журналистически програми. Съдържанието се излъчва на персийски, някои специални програми се изготвят на английски или арабски. Седалището на IRINN е в столицата на Иран, Техеран.

След промяна на техническото качество на изображението IRINN е необходимо да се извърши ново търсене на някои приемници. Всяко устройство може да реагира по различен начин на промените в параметрите.

технически параметри – IRINN: Eutelsat Hot Bird 13C (13 ° E), честота 10,775 GHz, pol H, SR 29900, FEC 3/5, DVB-S2 / 8PSK, FTA

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial