Nokia 9 PureView, първият в света смартфон със система от 5 камери пристига в България

Staff member Maria Arbalova demonstrates the Nokia 9 Pureview phone at the launch of the new range of Nokia handsets, which include the Nokia 9 Pureview, Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 1 Plus and the Nokia 210, at the Mobile World Congress in Barcelona. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Sunday February 24, 2019. Photo credit should read: Matt Crossick/PA Wire

Наследникът на Nokia 8 PureView, с по-добри възможности за дигитални изображения е на разположение на българските потребители

София, 29 март – HMD Global, домът на телефоните Nokia обяви днес, че Nokia 9 PureView вече е наличен на българския пазар.

Nokia 9 PureView разполага с първата в света система от 5 камери с оптики ZEISS, които предоставят на любителите на фотографията, мощна технология за дигитални изображения от следващо поколение. Всяка снимка, направена с Nokia 9 PureView, е с HDR качество. Всичките пет камери работят едновременно, за да заснемат вашето изображение, а Nokia 9 PureView обединява образите в една 12-мегапикселова снимка с изключителен динамичен обхват и несравнима дълбочина на яснота.

Първият в света смартфон със система от 5 камери

В Nokia 9 PureView е показана първата в света система с пет камери и оптики ZEISS. Смартфонът разполага с два цветни сензора за точни, ярки, цветни изображения и три монохромни, които придават яснота и детайл. Всичките пет сензора работят заедно, за да съберат до 10 пъти повече светлина спрямо един сензор от същия тип.

Всеки кадър, направен с Nokia 9 PureView, използва всичките пет камери, за да заснеме най-малко 60MP изображение. За да се обработят изображенията, Nokia 9 PureView подсилва хетерогенната компютърна архитектура на мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon ™, която разпределя задачи между ISP, DSP, GPU и CPU. Отличаващ се със специален копроцесор за обработка на изображения, който индивидуално настройва експозицията и баланса на бялото на всяка камера, Nokia 9 PureView ви дава поглед в бъдещето на смартфоните.

Изключителни детайли и динамичен обхват

Всяка снимка, заснета на Nokia 9 PureView, е с HDR качество и до 12.4 (F-стопа) с динамичен обхват и пълна дълбочина от 12MP. Това означава, че всеки 12-мегапикселов JPG образ се отличава с изключителни детайли при ярка слънчева светлина и сенчести зони.

Безкрайни възможности преди, по време и след заснемане

Ненадминатата дълбочина от 12MP, създадена с всяка снимка в JPG, предоставя красиво боке и дава възможност да последвате фотографа в себе си, като използвате вградения редактор в Google Photo. Сега можете да променяте фокуса, да регулирате извънфокусното пространство и цветността на сцената, дори след като сте заснели снимката.

Проектиран за нуждите на любителите на фотографията, Nokia 9 PureView разполага и със способността да заснема изображения в некомпресиран RAW “DNG” формат, които можете да редактирате директно на телефона благодарение на партньорството с Adobe Lightroom. Казано е, че 50% от изкуството на фотографията е в постпродукцията, а с Nokia 9 PureView имате истинска възможност да демонстрирате способностите си.

Nokia 9 PureView включва актуализирана версия на нашия популярен потребителски интерфейс Pro Camera – осигуряващ още по-голям контрол върху вашата фотография. Сега можете да заснемете вълнуваща Timelapse фотография с поддръжка на експозицията до 10 секунди. В допълнение, новият Pro Camera UI на Nokia 9 PureView включва възможността за регулиране на стойността на експозицията на стъпки от само 1/3 f-стоп, което ви позволява да регулирате компенсацията на експозицията с по-голям контрол от всякога.

Първокласен модел с брилянтна полировка

Nokia 9 PureView е снабден с модерни технологии. Използва специално изчисление, мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon ™ 845 интелигентно разделя натоварванията от изображенията в различни изчислителни ядра. Nokia 9 PureView разполага също с ярък 5.99 инчов 2K POLED екран с PureDisplay технология и интегрирано безжично зареждане. Технологията на екрана PureDisplay включва поддръжка на HDR10, която позволява да се наслаждавате на ясни детайли, голям контраст и богати цветове. Екранът на Nokia 9 PureView има и вграден сензор за пръстови отпечатъци, а функциите за сигурност се допълват от модерна биометрична технология за лицево разпознаване.

За да се допълни първокласното качество, Nokia 9 PureView има брилянта полировка, която демонстрира внимание към детайла, каквото очаквате от всеки смартфон Nokia. Всичките пет камери са вградени в 8мм корпус на телефона. Бъдете сигурни, че Nokia 9 PureView ще премине през ударите и изпитанията на ежедневието със своето алуминиево шаси, серия 6000, двойните шлифовани ъгли и Corning® Gorilla® Glass 5, което е от двете страни.

Чист, сигурен и актуален Android Pie 9, подсилен с Android One

Nokia 9 PureView е с Android 9 Pie. Той се присъединява към цялостната гама от смартфони Nokia в семейството на Android One, което означава, че доставя най-новите Android иновации и софтуерни изживявания. Сред тях е огромно място за съхранение и дълъг живот на батерията, ежемесечните ъпдейти на сигурността в продължение на три години, както и две години обновявания на операционната система.

Android 9 Pie включва функции, задвижвани от AI, които правят устройството ви по-интелигентно, по-бързо, и се адаптира към начина по който използвате телефона, така че вашето изживяване става по-добро с времето. Функцията “Адаптивна батерия” ограничава батерията от приложения, които не използвате често, а чрез App Actions смартфонът предсказва употребата на приложения, за да можете бързо да стигнете до следващото си действие. Тези функции допълнително подобряват функционалността на устройството ви и цялостното Android изживяване.

Nokia 9 PureView ще получи месечни актуализации на сигурността за период от три години и две години на операционната система, гарантирано от програмата Android One. Освен това Google Play Protect сканира над 50 милиарда приложения на ден, за да предпази телефона ви от зловреден софтуер, което прави Nokia 9 PureView сред най-сигурните телефони на пазара. Предоставя и лесен достъп до полезни иновативни услуги, включително Google Assistant, който ви помага в ежедневните задачи, както и Google Photo с безплатно, неограничено пространство за снимки във висока резолюция.

Препоръчителна цена на дребно: 1200лв.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial