Нараства обхватът на SES до 355 млн. домакинства по целия свят

Ежегодното пазарно проучване доказва ролята на SES в телевизионната доставка до над 1 млрд. зрители в глобален мащаб.

София, 19 април 2019 г. – SES укрепва позицията си на водещ световен дистрибутор на видео чрез сателит, а броят на телевизионните домакинства, които обслужва, се е увеличил с повече от 4 млн. до над 355 млн. през 2018 г.

Резултатите от ежегодното пазарно проучване на SES подчертава продължителния ръст на техническия обхват на сателитите й, както и важната роля на сателитната технология при доставката на видео съдържание до голяма аудитория, пряко и непряко, по надежден и икономически ефективен начин.

В Европа сателитното излъчване и особено DTH (ТВ доставка директно до дома) остава водеща технология за дистрибуция на съдържание, като SES обслужва 167 млн. телевизионни домове на континента.

SES е лидер в HD и UHD излъчването

Резултатите подчертават основното предимство и добавена стойност в сателитното излъчване като изключително привлекателна платформа за надеждна и рентабилна видео доставка до голяма аудитория. Тези качества го правят идеален за разпространение на HD и UHD програми, а SES е световен лидер в HD и UHD излъчването, с най-големия пакет HD и UHD канали сред сателитните оператори. SES доставя почти една четвърт от HD каналите, достъпни чрез спътник в световен мащаб и над една трета от търговските UHD канали.

В края на 2018 г. сателитите на SES пренасят 8151 ТВ канала към зрителите по целия свят, което е с 6% повече в сравнение с 2017 г. Нарастването идва от добавянето на нови HD и UHD канали в портфолиото на SES от над 50 сателита. Броят на HD каналите, излъчвани от сателитите на SES, достигна 2777 в края на 2018 г. (ръст от 7% спрямо 2017 г.). Броят на UHD каналите на сателити на SES е бил 41 през 2018 г., с 46% повече в сравнение с година по-рано.

През 2018 г. SES проведе 25-то ежегодно пазарното проучване Satellite Monitor. Подробните данни за обхвата на SES и тенденциите за гледане на видео съдържание, са ценна информация за клиентите на SES. Те потвърждават позицията на SES като доверен партньор на водещите световни оператори и собственици на съдържание.

„В SES ние инвестираме в инструменти и услуги, за да помогнем на нашите клиенти да събират информация за пазарите, в които работят, за да могат да бъдат още по-успешни в своя бизнес. Проучването Satellite Monitor е един такъв инструмент, който демонстрира дългосрочната добавена стойност на основните сателитни локации за видео разпространение на SES и широкия обхват на компания в полза на нашите клиенти”, каза за медиите Фердинанд Кайзер, главен изпълнителен директор на SES Video.

„Независимо от промяната в навиците на потребление, ясно е, че нашият бизнес остава основен инструмент за доставяне на висококачествено изживяване за водещите световни оператори и собственици на съдържание. Чрез диференцирането на нашите услуги ще продължим да подкрепяме тяхното развитие и бъдещи успехи.“, добави той.

Подробности за проучването Satellite Monitor ще откриете тук: https://vimeo.com/327003965

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial