Intelsat 39 на старт тази вечер с ARIANE FLIGHT VA249

Intelsat 39 ще бъде 61-ият сателит, изстрелян от Arianespace за Intelsat след първата мисия през 1983 г. Той ще замени Intelsat 902 (изведен от Arianespace през 2001 г.) на 62 градуса източно.
Телекомуникационният спътник Intelsat 39 е проектиран да отговори на нуждите на широколентовите мрежи, видео и правителствените клиенти в Африка, Азия, Европа, Близкия Изток и Индийския океан. Управляемите точкови лъчи осигуряват гъвкавост в рамките на
полезен товар и дават възможност на клиентите бързо и ефективно да реагират на географски промени или приложения изисквания. Сателитът разполага с C-и Ku-честотни възможности, за да осигури допълнителен мащаб за Intelsat’s Flex управлявана услуга и подобряване на мобилната свързаност за въздушни, морски и правителствени потребители, работещи навсякъде тези региони.
Intelsat 39 се базира на мощната 1300 платформа, която има гъвкавостта да поддържа широк спектър от приложения и
напредък на технологиите, включително електрическо задвижване.
Intelsat 39 е построен от Maxar в Пало Алто, Калифорния.
Intelsat 39 ще бъде 57-ият спътник, базиран на платформа Maxar 1300.

Освен него в старта ще бъде изведен и сателитът EDRS-C е вторият възел от мрежата SpaceDataHighway. SpaceDataHighway е първата в света мрежа „оптични влакна“, базирана на авангардна лазерна технология. Това е уникална мрежа от геостационарни спътници, постоянно фиксирани върху мрежа от наземни станции, които могат да предават данни със скорост 1,8 Gbit / s. Това ще помогне за подобряване на мониторинга на околната среда и сигурността, реагиране при бедствия и управление на кризи.

Старта може да гледате на живо на сайта на http://www.arianespace.com/mission/ariane-flight-va249/ и на

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial