Falcon 9 изведе сателит Amos 17, Ariane 5 сателит Intelsat 39

Американската компания SpaceX достави в космическия телекомуникационен спътник Amos 17 за израелския сателитен оператор Spacecom. Извеждането беше безплатно заради предишния неуспешен старт на Amos 5. Сателитът Intelsat 39 за американския сателитен оператор Intelsat също беше изведен в космоса.

Amos 17 е произведен и доставен от Boeing. Сателитът е проектиран да предоставя широк спектър от услуги – от излъчване, широколентов достъп до мобилни услуги и услуги за данни на целия африкански континент. Сателитът ще бъде паркиран на 17 ° изток, което ще се превърне в ключова позиция в Централна Африка.

Сателитът е снабден с транспондери на C, Ku и Ka лента и осигурява висок капацитет на пропускателна способност (HTS) в обхвата C с покритие в Африка, маршрутизируеми HTS транспондери в лента Ka с избрана област на покритие от Китай до Бразилия и разширено покритие на Ku честоти с покритие на Африка и допълнително покритие на Европа, Близкия изток, Китай и Индия. 

Планира се, че Amos 17 ще работи най-малко двадесет години. 

SpaceX изведе Amos 17 безплатно поради по-ранни експлозии и свързаните с тях загуби. Amos 17 ще струва 161 милиона долара.

Intelsat 39

Arianespace изведе в космоса 2 телекомуникациони спътника. За американския глобален сателитен оператор пусна сателит Intelsat 39 и телекомуникационен спътник EDRS-C. Ракетата Ariane 5, изстреляна от Куру, Френска Гвиана, във вторник, 6 август 2019 г. в 22:30 ч.  

Intelsat 39 ще предостави широки и мощни маршрутизатори за нуждите на широколентовите мрежи, видеоразпространението и правителствените услуги в Африка, Азия, Европа, Близкия Изток и региона на Индийския океан. Маршрутизираните точкови пакети осигуряват гъвкавост в капацитета и дават възможност на клиентите да реагират бързо и ефективно на изискванията за обслужване в различни области. Капацитетът в диапазоните C и Ku ще предостави допълнителни услуги за мобилна свързаност на авиационни, морски и правителствени клиенти. 

сателит: Intelsat 39 
планирана позиция: 62 ° Е

Капацитет: C (56 в 36 MHz еквивалент), Ku (72 в 36 MHz еквивалент) и 
обхват на Ka : Африка, Европа, Азия, Близкия изток + Индийски океан свързаност 
Очакван живот: минимум 15 години 

EDRS-C става част от мрежата на SpaceDataHighway. Това е уникална мрежа от геостационарни спътници, постоянно фиксирани върху мрежа от наземни станции за предаване на данни със скорост 1,8 Gbit / s. Те ще помогнат за подобряване на мониторинга и сигурността на околната среда, ще реагират на бедствия и ще разрешат кризисите. 

EDRS-C / HYLAS 3 е 132-ият спътник, направен от Airbus и стартиран от Arianespace, 26-ият сателит, базиран на OHB. 


Последвайте и ни харесайте:
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial