Mediaset ограничава рекламата от основен канал

Италианската медийна група Mediaset ще проведе интересен експеримент. От 1 октомври 2019 г. няма да излъчва реклами на най-гледаната програма Canale 5 в раздела прайм тайм.

Това ще бъде часова зона от 21:30 до 22:45, когато рекламата няма да се излъчва изобщо, а в следващата лента от 22:45 до полунощ рекламните паузи ще продължат максимум 3 минути, включително и промота на станцията . Това ще бъде експеримент, който трябва да зарадва телевизионните зрители, които ще виждат по-малко реклама и повече излъчвания. От друга страна, тази стъпка е по-малко приятна за рекламодателите, които ще увеличат рекламните си разходи с около 5 процента.

В случай, че експериментът на оператора засили позицията на станцията на пазара и в същото време не ограничи твърде много рекламодателите, този експеримент ще бъде разширен до всички станции на Mediaset. Промените се отнасят само за посочените часови зони. Рекламното пространство няма да се промени през деня.

Търговската телевизия се финансира предимно от реклама и затова решението на Canale 5 и Mediaset са необичайни, а от друга страна, станцията може да доведе до повече зрители, които не искат да гледат търговски станции заради по-голямото количество реклами.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial