Eutelsat поръча сателита Eutelsat 10B

Френският сателитен оператор Eutelsat подписа договор с Thales Alenia Space за производство и доставка на нов телекомуникационен спътник Eutelsat 10B. Това ще бъде напълно електрически спътник, базиран на платформата NEO.

Както е планирано, Eutelsat 10B ще бъде изведен през 2022 г. и паркиран на 10 ° изток, предлагайки уникална видимост от Америка до Азия. Задачата на спътника ще бъде да осигури непрекъснатост на обслужването на съществуващите клиенти на спътника Eutelsat 10A , като същевременно подпомага развитието на дейностите за мобилна свързаност на Eutelsat с два нови капацитета на високоскоростна лента (HTS).

В отговор на силния растеж на търсенето на мобилни устройства, Eutelsat 10B ще осигури два мноканални HTS капацитета в обхвата Ku: транспондерите с голям капацитет ще покрият Северноатлантическия коридор, Европа, Средиземноморския басейн и Близкия изток за Атлантическия океан, Африка и Индийския океан. Сателитният HTS капацитет ще може да осигури повече от 50 GHz обхват с пропускателна способност от около 35 Gbps. Целият спътников капацитет ще бъде обработен цифрово и ще предложи гъвкавост при разпределението на капацитета благодарение на цифров трансперентен процесор.

Обвързващите многогодишни поръчки са обезпечени от оператора с няколко водещи доставчици на авиационни услуги, представляващи над 1/3 от новия капацитет на HTS. Тези клиенти ще разчитат на Eutelsat 10B, за да предоставят на авиокомпаниите услуги за свързване по време на полет.

Eutelsat 10B ще предоставя услуги от позицията 10 ° E, която Eutelsat използва от 1987 г. и предлага несравнимо покритие на европейските, близкоизточните и африканските зони. Новият спътник ще предлага два широки лъча в диапазоните C и Ku. Общо 32 транспондера в еквивалент 36 MHz (12 транспондера в 36 MHz еквивалент в Ku диапазон и 20 транспондера в обхвата C в еквивалентни единици от 36 MHz) ще осигурят непрекъснатост на съществуващите услуги за Eutelsat 10A, който има оперативе живот и ще продължи да обслужва позицията до 2023 г.


Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial