Eutelsat 5 West B пусна в експлоатация капацитет на EGNOS

Капацитетът на GEO-3 за EGNOS (Европейска геостационарна навигационна система за навигация), разположен на Eutelsat 5 West B, паркиран на 5 ° W , е успешно пуснат в експлоатация.

Eutelsat 5 West B е домакин на капацитет на EGNOS съгласно 15-годишно споразумение, подписано през 2017 г. с Европейската агенция за глобални навигационни спътникови системи (GSA). Договорът включва също технически услуги и европейска наземна инфраструктура, включително два порта, инсталирани в телепортите Ramutillet и Cagliari в Eutelsat.

EGNOS е Европейската регионална система за спътниково разширение (SBAS). В момента се използва от GPS за подобряване на работата на глобалните навигационни спътникови системи в цяла Европа и ще бъде разширена до Galileo до 2025 година. Системата EGNOS е внедрена за предоставяне на навигационни услуги за безопасност на живота на потребителите на въздуха, морето и сушата и е достъпна от 2009 г.

EGNOS подобрява точността и надеждността на информацията за местоположението, като същевременно предоставя ключова информация за целостта. Освен това EGNOS изпраща и точен сигнал за времето. Новият капацитет ще бъде първата стъпка към внедряване на следващото поколение EGNOS V3, като ще осигури още по-високо ниво на производителност и здравина, както се изисква от нарастващия интерес към навигационните услуги.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial