Тунис с образователен канал на сателита

Тунизийският оператор Office National de la Télédiffusion (ONT) подписа договор с арабската спътникова организация Arabsat за стартиране на първия си учебен канал на спътника Badr 4 ( 26 ° изток ).

Благодарение на сателитното разпространение, което обхваща предимно Близкия изток и Северна Африка, както и западната част на Европа, учениците могат да учат вкъщи, без да пропускат уроци от учебната година и ще могат да преминат през всички нива на образование през първия в Тунис образователен канал Watania Educative (Tunisia Educ 1 ).

Arabsat подчертава, че това споразумение е част от нарастващото стратегическо партньорство между ONT и Arabsat. Споразумението ще направи възможно предоставянето на уникално и висококачествено гледане в един сателитен пакет с други тунизийски телевизионни канали.

Заслужава да се отбележи, че образователният канал се излъчи за първи път на 15 април 2020 г. на честотите на втория национален канал в Тунис, за да осигури педагогическа комуникация на учениците през карантинния период.

технически параметри: Badr 4 (26 ° E), честота 12.643 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S / QPSK, FTA

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial