Първият информационен канал от Азербайджан в HD резолюция

Азербайджан стартира първия канал за новини и информация с висока разделителна способност. От 3 април 2019 г. ARB 24 HD излъчва чрез сателит Azerspace 1 ( 46 ° E ).

ARB 24 HD не е съвсем нова програма. Досега станцията излъчва чрез сателит, но само с класическа SD резолюция. С прехода към HD разпространението, ARB 24 HD остава свободно (FTA) .

В момента ARB 24 е една от най-големите програми за новини и информационни предавания в Азербайджан. Предаването стартира на 19 септември 2016 г. чрез сателитни и кабелни оператори. След известно време предаването отново бе прекъснато. Второто стартиране на ARB 24 се състоя на 27 ноември 2018 г. с въвеждането на цифрово наземно радиоразпръскване в Азербайджан и прехвърлянето на излъчвателен център от Товуз в Баку.

ARB 24 представя новините и най-важната информация от различни области на живота. Каналът работи с най-добрите новинарски агенции като Reuters, Bloomberg, APTN или IHA.

Това вече е втората програма от Азербайджан, която се разпространява чрез HD сателит в HD. Първата беше спортната програма CBC Sport, която, подобно на ARB24, се излъчва от Azerspace 1.

Технически параметри – ARB 24 HD: Azerspace 1 (46 ° E), 11.025 GHz, V, SR 12700, FEC 5/6, DVB-S / QPSK, FTA

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial