Най новият сателит на сателитния оператор Eutelsat се готви да бъде пуснат в орбита с рн Ariane 5 тази вечер от Куру, Френска Гвинея. Eutelsat 7C е произведен от Max technologies въз основа на 1300-140 напълно електрическо задвижвана платформа. Спътника е оборудван с 44 Ku транспондера и ще бъде позициониран заедно с Eutelsat 7B и освобождавайки Eutelsat 7A на 7Е позиция. Заедно с новия сателит оператора ще бъде възможно да оптимизира ресурсите и в двата сателита, с подобрена гъвкавост на покритието, които да доведат 7Е до ново ниво. С почти удвояване на капацитета над Африка на юг от Сахара от 22 до 42 транспондера, ти също ще направи място за повече допълнителни цифрови канала за подкрепа на бързо разрастващите се тв пазар в региона.
На новия сат е оборудван също така лъч, осигуряващ по голям капацитет за правителствени услуги в Европа, Близкия Изток и Централна Азия, и лъч, който може да се управлява за да покрие всеки регион видим от 7Е.
Изстрелването е насрочено тази вечер от 00:43 часа бг време. Може да се наблюдава както онлайн така и чрез сателит: Еutelsat HotBird/13E 12.577 H 27500 3/4 DVB-S2 /8PSK

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial