Френския Canal + може да поеме M7 Group

Canal +, контролиран от групата Bolloré, базирана във Франция, може да поеме люксембургската медийна група M7 Group. Придобиването беше одобрено от Европейската комисия (ЕК).

Групата М7 е един от най-големите доставчици на телевизия за платена телевизия в Европа и предоставя услуги за телевизия с платена телевизия, телевизионно предаване и разпространение на едро на телевизионни станции. M7 Group предоставя платена телевизия в Холандия, Белгия, Чехия, Словакия, Германия и Австрия и, благодарение на скорошно придобиване, също и в Унгария и Румъния след придобиването на UPC DTH (сателитни платформи freeSAT, UPC Direct, Focus Sat).

M7 Group разпространява местни и международни станции чрез спътници и OTT платформи и има над 3 милиона абонати. Canal + плати малко над 1 милиард евро за M7 Group, с оборот от над 400 милиона евро и рентабилност, приета от Canal + и Vivendi.

Canal + е активен в предоставянето на услуги за търговия на дребно с платена телевизия в няколко страни по света, включително Франция и Полша, произвежда и излъчва аудиовизуално съдържание, излъчва телевизионни програми, онлайн и офлайн реклама.

Комисията заключава, че предложената концентрация не би породила опасения относно конкуренцията, тъй като има ограничено припокриване между търговските дейности на фирмите. По подобен начин ЕК изключи всякакви опасения относно конкуренцията, произтичащи от вертикалните връзки между дружествата.


Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial