Италия: Почти всички DVB-T2 канали ще бъдат в HD

Италианските домакинства могат да очакват значителна промяна в разпространението на програми на класическата наземна антена. Повечето програми ще излъчват в HD формат след преминаване към DVB-T2. Зрителите на сателитната платформа TivúSat, която следва наземното предложение, също ще се възползват от тази промяна.

Всички национални станции, излъчвани в италиански DVB-T мултиплекси, ще преминат към HD резолюция след рязкото стартиране на DVB-T2 / HEVC. Днес тази информация беше предоставена от местния регулатор Agcom – Орган за гарантиране на комуникациите със седалище в Неапол

Всички HD канали ще се излъчват в HD разделителна способност: Rai (13), MEDIASET (14), Discovery (8), La 7 (2), Sky (3), Viacom (4) и други.

По този начин зрителите трябва да настроят около 60 национални програми и около 20 регионални станции. някои регионални канали и регионални телевизионни станции ще останат в SD качество.

В допълнение, Rai стартира 4 (с думи четири) Ultra HD програми, които те разделят на два мултиплекса.

През 2022 г. SD каналите ще бъдат изключени и зрителите ще имат програми само в технически по-добри формати – HD и вероятно UHD.

Agcom изготви закон, който сега се коментира, за да разпореди на националните телевизионни станции да излъчват само в HD формат, след като влязат в DVB-T2. Въпреки това, предвид положителното отношение към HD от повечето телевизионни групи, този закон е малко вероятно да е необходим.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial