Сателита Amos 3 с проблеми

amos-3

Израелският спътников оператор Spacecom има потенциален проблем със спътника Amos 3, който загуби резервното си проследяващо устройство на местоположението, т.нар. “ Звезден тракер „, който помага да се поддържа правилната ориентация на спътника в орбита. За щастие,  Amos 3 (4 ° W) засега работи без ефекти, които биха повлияли на приема от този сателит.

Увреждането на основния проследяващ модул уж не засяга други операции на сателит Amos 3 . Този сателит се нуждае само от един орбитален ориентационен модул, така че все още няма значение. Разбира се, това е вид заплаха, ако основният му проследяващ модул има такива щети, но това не е краят.

Нека ви припомним, че спътникът Amos 3 е много важна и уникална част от сателитния флот на Amos . Сателитът Amos 3 изстрелян в орбита от космодрума Байконур през април 2008 г. с помощта на ракетата Zenit 3SLB – очаква се да работи до около 2027 г.

Един от докладите на spaceintelreport.com предполага, че проследяващото устройство Amos 3 може да бъде рестартирано на по-късен етап.


Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial