Днес на старт е Eutelsat 5 West B с Proton

Proton Breeze M е готов за изстрелване от козмодрум Байконур днес от 13:17ч. бг време с сателити Eutelsat 5 West B и MEV-1.

EUTELSAT 5 West B ще замени EUTELSAT 5 West A на 5 ° западно, ключова цифрова инфраструктура, адресираща предимно френски, италиански и алжирски пазари за излъчване.

То ще осигури непрекъсваемост на бизнеса за услугите чрез полезен товар от Ku-честотен обхват от 35 транспондери, свързани с три зони за обслужване. Сменяемите транспондери също ще увеличат търговската гъвкавост.

Eutelsat е избрала Airbus Defense and Space и Northrop Grumman Innovation Systems (NGIS) за изграждането на новия сателит. Airbus Defense and Space ще изгради полезния товар на спътника, докато платформата ще бъде произведена от NGIS.

Втория товар е MEV 1 ще бъде изведен в орбита и след три месеца трябва да се скачи със сателит на Intelsat. Целта е да бъде удължено използването на този сателит с още пет години. След това Northrop ще се заеме и с други сателити. Това е космически апарат от нов тип и носи със себе си гориво, което ще е достатъчно за 10 години експлоатация.
Първият сателит който ще се възползва от това е Intelsat 901.

На живо на http://e5wbmev1.imgondemand.com/

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial