Ariane 5 на Arianespace изведе T-16 и EUTELSAT 7C на геостационарна трансферна орбита

Décollage champ large en ZL3, le 20-06-2019

Arianespace стартира с два телекомуникационни спътници тази вечер на най-новия успех на Ariane 5, отбелязвайки общо 310-ия полет на компанията и подчертавайки способността му да достави „всеки полезен товар към която и да е орбита по всяко време” от европейския космопорт във Френска Гвиана.

Проведена от стартовата площадка на ELA-3, днешната мисия разгърна очакваната производителност за извеждане на полезен товар от 10 594 кг. към геостационарна трансферна орбита. T-16 беше освободен първо в последователността, отделяйки се от Ariane 5 на 27 минути след излитането, последван шест минути по-късно от съпътстващия му пътник EUTELSAT 7C.

„За второто изстрелване на Ariane 5 на годината, тежкотоварното ни превозно средство още веднъж се представи отлично”, заяви главният изпълнителен директор на Arianespace Stéphane Israël , който предостави своите коментари след полета от центъра за управление на мисията на космодрума. – Поздравления за всички!

Друга доставка с двойно полезно натоварване за Ariane 5

T-16 – произведен във Франция от Airbus Defense и Space, базиран на Eurostar 3000 LX Hybrid платформата – ще осигури високомощни услуги за излъчване в Ku- и Ka-ленти.

Тъй като е гъвкав, този спътник, захранван с хибридно задвижване, може да се управлява от пет различни орбитални слота (от 99 градуса на запад до 119 градуса запад) – със зона на покритие, която включва континенталните САЩ, Аляска, Хавай и Пуерто Рико. Неговата маса на издигане беше оценена на 6 350 кг.

EUTELSAT 7C, изцяло електрически задвижван телекомуникационен сателит за експлоатация от Eutelsat, беше освободен от по-ниското поле на натоварване на стартера на Ariane 5. Тя е построена от Maxar Technologies в щат Калифорния, използвайки 1300-140 ”All-Electric платформа на компанията и тежи около 3400 кг. при излитане.

След работа от орбиталната си позиция при 7 °. На изток, EUTELSAT 7C ще увеличи значително капацитета си в Африка на юг от Сахара – ще направи място за няколкостотин допълнителни цифрови канала, тъй като телевизионният пазар в този регион продължава да расте с бързи темпове.

Продължаване на стартовете през 2019 година

Полет VA248 беше петият старт на Arianespace досега през 2019 г. и следваше една друга мисия на Ariane 5, проведена тази година на 5 февруари, която успешно е сателити Saudi Geostationary Satellite 1/ / Hellas Sat 4 и GSAT-31.

По-късноо през 2019 г. бяха проведени мисии на Soyuz на 27 февруари (пренасяне на спътници на OneWeb) и на 4 април (спътници на O3b); плюс полетът на Vega на 21 март с италианския космически кораб за наблюдение на Земята PRISMA Earth .

Следващият старт на програмата на Arianespace е Vega Flight VV15, който ще се изведе в орбита за Обединените арабски емирства на 5 юли.

Последвайте и ни харесайте:

About Author

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial